На Цетињу завршен XX православни дечји сабор Црне Горе

Уручењем награда победницима, на Цетињу је завршен овогодишњи јубиларни XX православни дечји сабор Црне Горе, који све ове године организује Митрополија црногорско-приморска.

У квизу знања из веронауке овога пута најбољи су били из школе веронауке при саборном храму Светог Јована Владимира у Бару.

Одмах за њима била је школа веронауке из Берана, као и она при подгоричком саборном храму Христовог Васкрсења.

Звање вероучитељ године припало је Зорки Пејовић, вероучитељици при цркви Новомученика момишићких из Подгорице.

Архијерејском похвалницом одликована је Ксенија Милосављевић, дугогодишња вероучитељица у Бару „за несебично пожртвовање и делатну љубав показану у дугогодишњој посвећености верском поучавању најмлађих и изузетан труд у организовању и утемељењу Православног дечјег сабора на Цетињу".

Архијерејске похвалнице су такође добила предузећа која свих претходних година помажу организовање ове манифестације.

Овогодишњи јубиларни Православни дечји сабор на Цетињу окупио је преко 1800 деце из свих крајева Црне Горе, што је досадашњи рекорд у број учесника.

Специјални гост Сабора био је Миња Субота, уз кога су одрастале генерације најмлађих.
Познати ТВ водитељ и стваралац за децу казао је да је ово велики јубилеј, као и да је сама манифестација велики догађај.

„Свака манифестација која је посвећена деци има велику вредност. Међутим, кад сам чуо да двадесет година траје овај сабор, схватио сам да ово није само ваш јубилеј него је то јубилеј Црне Горе. Одржати двадесет година једну такву манифестацију није једноставно", рекао је Субота Радију „Светигора".

Додао је да његово искуство из организовања оваквих манифестација,  „Радости Европе" у Београду и сличних говори да то није нимало једноставан посао.

„У Београду иза таквих манифестација стоје Влада, Скупштина Града...Међутим, велики је подвиг свих вас овде који успевате да сабор правите већ двадесет година", рекао је Субота.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи