Хор "Соња Маринковић" освојио две златне медаље у Гетеборгу

Мешовити хор АКУД УНС Соња Маринковић постигао је највећи успех у историји освојивши две златне медаље на Европским хорским играма у шведском Гетеборгу, саопштено је из хора.

На овогодишњим Хорским играма у Гетегоргу учествовао је 171 хор из 47 земаља, а хор "Соња Маринковић" је био једини представник Србије.

Српски хор је кући донео златно одличје из категорије камерних хорова, чиме се квалификовао за натпевавање у Гранд Приx категорији, у којој је награђен још једном златном медаљом.

Освајањем златних медаља хор се директно квалификовао и обезбедио себи место на Champions Competiton и Grand Prix of Nations на Светским хорским играма које представљају највеће хорске сусрете на свету, а који ће се одржати 2020. године у Белгији.

Део средстава за ово такмичење обезбедили су Градска управа за културу Града Новог Сада и Министарство просвете, науке и технолошког развоја Србије.

Европске хорске игре се одржавају бијенално од 2013. године и до сада су градови домаћини били Грац, Магдебург и Рига.

Овај догађај окупља више од 5.000 учесника из свих европских земаља.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара