"Србија се роди" на Видовдан

Православно спортско друштво Света Србија, приређује свечани видовдански концерт "Србија се роди" у поводу најсветлијег српског празника и јубилеја - 630 година од Косовског боја.

У петак 28. јуна у Задужбини Илије Милосављевића Коларца, од 20 часова, у организацији Свете Србије, окупиће се посленици културе и уметности са поднебља где Срби живе тешко и обесправљено.

Деца Хора Симонида из Грачанице, са Косова и Метохије, су већ традиционални гости на београдском Видовдану.

Благодарећи Српском националном савјету Црне Горе наступиће Српско пјевачко друштво Светосавник из Подгорице. Дух Гламоча за свечани концертни програм донеће Културно уметничко друштво Будућност. Са Авале из Дробњака долази Хор Пресвете Богородице Тројеручице.

Дворане, крушевачке, биле су некада излетиште дворске свите и ондашњи Лазареви двори. Културно уметничко друштво Бистрица из Дворана такође ће бити део видовданског програма.

Домаћин свечане видовданске вечери, Православно спортско друштво Света Србија, представиће децу спортисте наступом беседничког и певачког одељења, а тренере и чланове кроз наступ Музичког састава Света Србија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи