„Затворска молитва“ Миљана Гогића у САД

Пројекција кратког документарног филма „Затворска молитва“ биће крајем овог месеца уприличена у граду Хајатсвил у америчкој савезној држави Мериленд. Филм ће бити приказан на Непалско-америчком међународном филмском фестивалу.

Пројекција осаманаестоминутне Затворске молитве у Мериленду заказана је за 30. јун, с почетком у 16 часова (по локалном времену). Редитељ Миљан Гогић је за свој први филм Затворска молитва пре две добио награду Златни витез на истоименом фестивалу. Филм је приказан на фестивалима у Шведској, Црној Гори, Русији, Украјини, Србији, Непалу, и сада у САД.

Затворска молитва је, стоји у синопсису, несвакидашња прича из затвора у Нишу. Прича о осуђеницима који су пуних седам година предано радили на обнови затворске цркве, коју је још 1934. године подигао краљ Александар Други Карађорђевић. То је прича о људима, вери и покајању.

Гогићеви документарни филмови Затворска молитва, и Чувари учествовали су на преко десет међународних фестивала, а на неким од њих су и награђени.

Гогић тренутно ради на свом трећем кратком документарном филму који има радни наслов Срећа (Happyness), и који говори о фестивалу змајева који се одржава у Бангладешу сваке године, и дечаку који покушава да нађе свог змаја и вине га у небо. Анимирани сегемент овог филма потписује Растко Ћирић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи