Фолклорни фестивал "Соко" у Чикагу

Фолклорни фестивал "Соко" одржан је у Чикагу. Поред група из Чикага и околине, учествовале су и фолклорне групе из Канаде.

Три аутобуса из Торонта са учесницима и гостима пристигло је уочи такмичења. Госте су дочекали домаћини и такође учесници фестивала, фолклорна група Соко при старој цркви Светог Васкрсења Христовог на Палмер улици.

Након такмичарског дела које је одржано у сали оближње школе сви учесници и гости могли су да наставе дружење у просторијама и на имању старе цркве Св. Васкрсења где је приређена богата вечера, музика и забава а и проглашење победника.

Прво место и победнички пехар на фестивалу однео је трећи ансамбл Академије српске народне игре из Торонта на челу са Мирославом Батом Марчетићем.

Програм је био пропраћен играма из централне и северозападне Србије, игре Биначке Мораве, игре из Црне Траве, Пчиње, Влашке игре из Халова, игре из Пирота, Бјелице, Баната, Косова и Метохије и друге.

Учеснике су чинили ансамбли: Академија српске народне игре - први, други и трећи ансамбл из Торонта, Соко - фолклорна група из Чикага, КУД Стеван Синђелић, фолклорна група Авала, фолклорна група Грачаница и Српска фолклорна група Хајдук Вељко - Торонто.

број коментара 0 Пошаљи коментар