Караван културе пред вашим вратима

Пројекат Мондо култ основан је ради презентовања квалитетних садржаја из области културе или проверених производа домаће производње. Од 23. до 26. маја у Паризу се одржава Сабор издавача књижевника и туристичких мотива Србије, у организацији удружења Синги арт, а под окриљем Асоцијације Мондо култ из Париза.

Учесници пројекта Мондо култ путују каравном културе по градовима Европе омогућавајући фирмама, институцијама, малим и средњим предузетницима, али и уметницима из свих области да представе свој рад или производе пријатељима Срба и Србима ван наших граница.

Гости ће моћи да пробају традиционалну српску храну, ракију и вино, чајеве, виде раритетне предмете са подручја Балкана. Уз сваку манифестацију одржаће се и привредни форум на коме учествују фирме земље домаћина.

Караван културе је започео путовање 21. октобра 2017. године уметничком вечери стваралаштва у просторијама ЈРБ-а у Београду.

Прву годину рада Каравана обележен је на Дан Београда 20. октобра 2018. године у друштву великог броја уметника из матице и дијаспоре. 

Организација читавог пројекта у рукама је малог тима пробраних људи, а под окриљем Асоцијације МОНДО КУЛТ из Париза, удружења СИНГИ АРТ из Београда.

Манифестацију су подржали Савез Срба Француске и Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

број коментара 0 Пошаљи коментар