Српска разгледница из Америке, РТС Свет, 18.55

У новом издању емисије "Српска Разгледница из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, посетићемо породицу свештеника Александра Петровића.

Он је родом из околине Лазаревца и Љига, а свештеник је у цркви Свети Стеван Дечански у Чикагу. Отац Александар и Попадија Зора имају четворо деце и чекају пето на Видовдан. Видећемо каква је била атмосфера у њиховој кући у време Ускрса и сазнати када се Отац Александар први пут заинтересовао за свештенички позив.

После тога разговарамо са Протојерејом Ставрофором Марком Матићем о активностима у цркви Свети Сава у Мерилвилу, Индијана. Управо је одржан Ђурђевдански уранак, а припрема се и велики фолклорни фестивал као и разни други догађаји. Поред осталог, увелико се припрема тродневни летњи фестивал који почиње другог августа. Српски Фестивал на имању Цркве Светог Саве у Мерилвилу привуче неколико хиљада посетилаца сваке године. Дочекују госте са новим паркингом, фудбалским теренима и великом свечаном салом.

Трећи прилог резервисан је за актуелна спортска збивања у кошарци. Присуствујемо утакмици Милвоки Бакса када су победили екипу Бостон Селтикса и ушли први пут од 2001. године у финале Источне Конференције НБА Лиге. Члан прве петорке најбољег тима НБА лиге у овој сезони, Никола Миротић, пренеће нам своје утиске о утакмици и плејофу. Никола Миротић иначе током целе године редовно посећује српске православне цркве и може се редовно видети на литургијама у Чикагу, Милвокију, Детроиту и други местима.

Реприза емисије у 02.20. 

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво