"Краљ" наставља бербу награда

Дугометражни анимирани пројекат To Blink Animation студиа "Био двапут један краљ" (енг. Twice Upon a Time) на управо завршеном pitching forumu CEE Animation у Требону освојио је награду публике за најбољи пројекат као и награду платформе Anomalia за дизајн карактера.

Победнички тим филма у Чешкој представљали су Војин Васовић, редитељ и Милорад Мика Коцић, финансијски продуцент. Захваљујући овој награди студио ће добити стипендију за двонедељни развој карактера дугометражног анимираног филма коју води прослављени карактер дизајнер Дизни, Pixar и Dreamworks студија Geefwee Boedoe, познат по својим ликовима у филмовима "Мала сирена", "Лепотица и звер", "У потрази за Немом", "Мулан" итд).

 

CEE Animation Forum у Требону је водећи форум за анимиране филмове централне и источне Европе. Одржава се традиционално у оквиру највећег чешког фестивала анимираног филма - Anifilm.

Дугометражни анимирани филм "Био двапут један краљ" је тренутно у фази визуелног развоја. Филм је подржан од стране MEDIA Creative Europe фонда као и Филмског центра Србије фонда за развој пројекта. Арт дирекцију потписује Никола Степковић, а сценаристи филма су Војин Васовић и Дуња Петровић.

 

Филм говори о деветогодишњој принцези Ники која покушава да помогне свом оцу, Краљу Песнику, да победи свог архи-непријатеља Краља Ратника. Једини проблем је што су ова два краља - један човек.

 

број коментара 0 Пошаљи коментар