"Адлигат" јача културне везе са Египтом

Српско–египатско друштво пријатељства и Удружење за културу, уметност и међународну сарадњу "Адлигат" потписали су протокол о сарадњи ради унапређења сарадње Србије и Египта пре свега на пољу културе, образовања, уметности и науке.

Потписивању протокола присуствовао је амбасадор Арапске Републике Египат Њ. Е. господин Амр Алгувејли и Секретар за културу Амбасаде.

Протокол су потписали председница Српско-египатског друштва пријатељства Анета Ђермановић, искусни дипломата и експерт за међународне односе и Виктор Лазић, председник Адлигата.

У Музеју књиге и путовања отвореном под кровом Удружења Адлигат налази се једна од најзначајнијих збирки књига о Египту у овом делу Европе.

Амбасадор Египта високо је оценио пројекте Адлигата и изјавио спремност да Амбасада заједно са Друштвом и Адлигатом унапреди и прикаже јавности збирке које се налазе у Адлигату а које се односе на Египат.

Египат је ове године почасни гост Београдског сајма књига па је, између осталог, договорен заједнички наступ на сајму Амбасаде, Адлигата и Друштва.

Амбасадор Египта изразио је жељу да у Адлигат доводи чланове египатских делегација у посети Србији, као и да се ангажује на упознавању египатске јавности о пројектима Адлигата.

Удружење Адлигат сарађује са више десетина амбасада и организација широм света и за један од својих главних циљева има развој међународне сарадње.

Српско-египатско друштво пријатељства (2011) има за циљ унапређење и обогаћивање пријатељских веза Републике Србије и Арапске Републике Египат у областима привреде, културе, уметности, науке, образовања, медија и спoрта, које активности реализује у сарадњи са амбасадама и надлежним институцијама две земље.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво