Свесрпски дечји сабор у Београду

Манифестација Свесрпски дечји сабор одржаће се од 23. до 28. маја 2019. године, под покровитељством председника Републике Србије, Александра Вучића. Организатори су Градска управа града Београда - Дечји културни центар Београд и Министарство спољних послова Републике Србије - Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону. Манифестација се реализује уз подршку Министарства културе и информисања.

У том периоду, у Србији ће боравити деца, узраста од 10 до 14 година, из Америке, Аустралије, Велике Британије, Норвешке, Немачке, Хрватске, Француске, Шведске, Северне Македоније, Словеније и Румуније.

Након Свечаног пријема у Председништву и музичко-сценског програма на Ташмајдану, којим ће се обележити почетак манифестације и Дан Ћирила и Методија (24. маја), планирана је и посета Тршићу, а након тога и обилазак Калемегдана, центра Београда, знаменитих музеја и Храма Светог Саве.

Идеја окупљања јесте очување осећања припадности код деце српског порекла у расејању и неговање српског језика. Кроз програме и дружење са ученицима из београдске основне школе "Старина Новак", код којих ће деца бити смештена, поред едукације, оствариће се повезаност и осећање припадности.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво