Мајски сусрети писаца дијаспоре - 24. пут

Удружење писаца "Седмица", књижевна заједница Удружења књижевника Србије, позива књижевне ствараоце, чуваре српског језика и културе и све љубитеље лепе писане речи на традиционалне XXIV "Мајске сусрете писаца дијаспоре" који ће се одржати од 10. до 12. маја 2019. године.

У петак, 10. маја 2019. одржаће се свечани пријем у Генералном конзулату Републике Србије, под покровитељством генералног конзула Бранка Радовановића.

Истог дана планирано је отварање изложбе Ласла Колара, сликара из Београда. Изложба ће бити постављена у Генералном конзулату Републике Србије до 17. маја, након тога, публика ће имати прилику да изложбу посете до 24. маја у Галерији Westkunst (Франкфурт на Мајни).

У суботу, 11. маја одржаће се Мајска песничка ноћ (од 18 до 23 сата) и додела Орфеја у Српском културном Центру Офенбах.

За недељу, 12. мај, планирана je промоција романа „Свети штап" аутора Живка Вујића, књижевника из Бања Луке, као и промоција књиге песама „Злато Звечана" и „Седам печата" аутора Новице Сврлића, књижевника из Косовске Митровице. Промоција ће се одржати после јутарње литургије у малој сали Храма Васкрсења Господњег.

Додела награда

У Мајској песничкој ноћи 11. маја, ауторима три најбоње песме за одрасле биће додељене, по одлуци стручног жирија, књижевне награде Златни, Сребрни и Бронзани Орфеј и
Бамби Орфеј за једну необјављену песму за децу.

Право учешће за награду имају сви песници, учесници Мајске песничке ноћи, са једном
необјавњеном песмом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи