ТОБ на сајму туризма у Пекингу

Туристичка организација Београда (ТОБ) је од 15. до 17. априла учествовала на Међународном сајму туризма COTTM (China Outbound Travel & Tourism Market) у Пекингу, у оквиру регионалне промоције Србије, Црне Горе и БиХ, а под окриљем Националне Туристичке организације Србије.

Београд је на овом сајму представљен као атрактивна европска city break дестинација, са мноштвом урбаних садржаја, богатом понудом културних, спортских и других манифестација, и другим сегментима туристичке понуде наше престонице намењене кинеским гостима, сазнајемо из ТОБ-а.

На сајму су одржани бројни састанци са туроператерима из Кине који се баве балканским туристичким тржиштем, на тему интензивирања долазака кинеских туриста. Поред пословних састанака, са представницима Светске асоцијације градова у туризму WTCF (World Tourism Cities Federation) договорена је организација студијског путовања у Београд за кинеске туроператере као и организација презентације туристичке понуде Београда у Кини у другој половини године.

Након три сајамска дана, организована је промоција Србије, Црне Горе и БиХ за кинеске агенције и туроператоре као посебан догађај, после које су уследили Б2Б састанци представника туристичке привреде Кине и нашег региона.

Туристи из НР Кине у 2018. години бележе раст броја гостију у Београду од 80% и раст од 70% у оствареном броју ноћења, у односу на 2017. годину, и на другом су месту по бројности са даљом тенденцијом раста.

Поред учешћа на Сајму туризма COTTM 2019 у Пекингу, Туристичка организација Београда ове године планира још један промотивни догађај, студијска путовања у Београд за кинеске туроператере и новинаре, наступ на сајму у Шангају који се одржава у оквиру The Shanghai International Marathon-а, као и суорганизацију догађаја Дани Београда у Пекингу, под покровитељством и у сарадњи са Градом Београдом и Секретаријатом за привреду.

Осим промотивних наступа, ТОБ ће у 2019. години оформити и website Београда у НР Кини у циљу интернет позиционирања Београда као туристичке дестинације на кинеском тржишту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво