Београд и Србија открили тајне наше туристичке понуде Швеђанима

У Стокхолму је 15. априла организована прва промоција Београда и Србије у пријатној и опуштеној атмосфери на престижној локацији у центру шведске престонице. Догађај су организовале Туристичка организација Београда (ТОБ) и Туристичка организација Србије у сарадњи са познатим ТВ лицем нашег порекла, Јованом Радомиром, и уз подршку Амбасаде РС у Стокхолму.

Догађај у „Sjo & Land" окупио је око 70 гостију, представника туристичких агенција, медија, пословних људи и познатих личности из света спорта, културе, привреде и јавног живота Шведске, сазнајемо из ТОБ-а.

Од присутних туристичких компанија заинтересованих да уврсте у своју понуду Београд и Србију односно интензивирају постојећу, истичу се Europaweekend, Airtours, Resia, Grand Travel, Travel2, Ethnos Travel Agency, The Travel Collection.

Међу познатим гостима били су Staffan Olsson, светски и европски првак у рукомету, Zimzon Lelo, телевизијска звезда, Abgar Barsom, професионални фудбалер, Yankho Kamwendo, глумац, Jacob Brandon-Cox, директор тениског турнира "Stockholm Open", Reegolito, шведска поп звезда, Јелена Дрењанин, шведски представник у ЕУ, Душан Умчевић, ТВ водитељ, Lottie Knutsson, некадашњи директор "Fritidsresor" који сада промовише дестинације за путовања на ТВ4, и многи други.

Програм промоције је почео обраћањем Драгана Момчиловића, амбасадора Републике Србије у Стокхолму, који је званицама скренуо пажњу на најважније културне знаменитости наше земље и великане српске историје. Уследило је обраћање представника ТОС-а и ТОБ-а, Жељке Пудар и Јелене Станковић, које су презентовале Србију кроз понуду за активни одмор у бројним градовима и туристичким местима, и Београд као „град са душом" и популарну европску "city break" дестинацију.

Истакнути су свакодневни летови на релацији Београд Стокхолм нашег националног авио превозника Ер Србије као фактора за увећање туристичког промета две земље. Током вечери емитовани су промо филмови "See Serbia", "Belgrade Love Story", а гости су имали прилике да дегустирају специјалитете домаће кухиње ресторана „Balkan Steak House - Stockholm" као и вина Топличких винограда, Стару соколову ракију и Јелен пиво.

Програм је водио Јован Радомир, новинар и водитељ телевизије „SVT", и аутор пројекта "Balkan Food Club" који је недавно објавио неколико репортажа о Београду у реномираним шведским магазинима попут „RES" и „Expressen".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво