"Непутовања" на 10 фестивала током овог месеца

Анимирани филм "Непутовања" Ане Недељковић и Николе Мајдака Млађег током марта биће приказан на чак 10 фестивала широм света. "Непутовања" су филм о (локал) патриотизму, туризму и емиграцији. У питању је прича о девојчици која живи у сивој, изолованој земљи ограђеној високим зидом. Она никада нигде није путовала, али цео живот машта како ће једног дана отићи заувек у савршени свет који се зове Иностранство.

Почетком марта филм је приказан у Белгији, у оквиру такмичарског програма фестивала "Анима Брисел", и у Финској у такмичарском програму "Tampere Film Festivala".

Филм је приказан и у Бечу на фестивалу "Tricky Women", који се одржава од 13. до 17. марта, а аутори филма су били гости фестивала.

Њихов предходни филм "Rabbitland" је 2014. године на овом фестивалу освојио је главну награду.

"Непутовања" у марту учествују на три фестивала у САД: Фестивалу анимираног филма "Глас" у Берклију, Америчком фестивалу документарног филма "AmDocs" у Палм Спрингсу, као и на Филмском фестивалу у Омахи.

Филм ће такође бити приказан и у Мађарској (Friss Hús међународном фестивалу кратког филма у Будимпешти), Холандији (Movies that Matter у Хагу), Португалији (Фестивал анимираног филма Монстра у Лисабону) и Француској (Festival International du Film d'Aubagne - Music & Cinema).

Филм се директно квалификовао за Оскара на основу освојеног Гран прија "Златни Пегаз" на фестивалу "Аниматор" у Пољској, а номинован је и за престижну "Annie" награду у Лос Анђелесу.

Продуцент филма је Јелена Митровић (Баш Челик), копордуценти из Словачке су Ева Павловићова и Петер Бадач, монтажер Милина Тришић, музику је радио Душан Петровић, звук Владимир Јанковић и Александар Протић, а наратор је Маша Милеуснић.

Филм је рађен у стоп-моушн техници, са пластелинским луткама.

Предходни филм Ане Недељковић и Николе Мајдака млађег, "“Rabbitland" (2013) награђен је на Берлиналу наградом "Кристални медевед" и приказан је на преко сто фестивала широм света на којима је освојио значајне награде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи