Трећи Салон књига српских аутора у Канади

Трећи Салон књига у Торонту биће отворен 16. марта. Тема овогодишњег Салона је "Ми ћемо изумрети и доћи ће боље столеће, оно увек долази", Милош Црњански.

На свечаном отварању трећег Салона књиге српских аутора у Канади биће презентована књига визуелног уметника Саше Рајшића; биће приказана видео презентација Музеја наивне и маргиналне уметности и двојезичне монографије, а представиће се и стрип цртачи Нина Буњевац, Ивана Филиповић и Бојан Реџић.

Цртежима ће се представити Вања Вулета Јовановић, а сликама Јелена Бујошевић, а глумац Младен Обрадовић сценаријом за представу.

Биће изложене књиге аутора: Саше Рајшић, Миљана Пауновића, Радована Гајића, Илије Шауле, Маје Поп, Душице Ивановић, Новке Петровић, Милића Радевића, Срета Петрића, Желимира Млађеновића, Весна Недић, Ана Гинић, Катарина Костић, Нина Крстић, Наташе Бартула, Воја Мачара, Ане Савић, Бојана Босиљчића, Тање Ајтић, Радомира Мићуновића, Данијеле Мрдак, Срђана Бајића, Јасмине Франолић, Драгана Балога, Данијела Миркова, Небојше Крљара, Горана Фаби, Радмиле Караћ, Бранка Пиргића, Марте Тркља.

У недељу 17. марта у 18 часова на истој адреси (HiversWork, 290 North Queen Street Unit #216 2nd Floor, Etobicoke, ON M9C 5L2), аутори учесника Салона књига разговараће са публиком о својим књигама на појединачним презентацијама, о менторима који су инспирисали њихов рад подстакнути есејом који је Ана Савић припремила о Радомиру Мићуновићу, о подстицању употребе ћирилице кроз једну занимљиву радионицу коју је припремила Ана Гинић, о Бранку Пиргићу и његовом недавно објављеном зборнику радова посвећеном овом писцу под називом Бранко Пиргић - путовања и сећања, са Душицом Ивановић, која је један од аутора заступљених у овом зборнику, о песницима читајући поезију, о часописисима и књигама у настајању...

У петак 22. марта у просторијама креативне кошнице, књижевник Радован Гајић представиће своје четири збирке песама недавно објављене у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво