Концерт музике српских композитора у Чикагу

У српском православном храму Светог Василија Острошког у Лејк Форест- у (Lake Forest), предграђу Чикага, недавно је одржан концерт под називом ,,Музика великих српских композитора“.

Том приликом су изведена дела српских композитора Стевана Мокрањца, Јосифа Маринковића, Василија Мокрањца, Станислава Биничког, Војислава Вучковића, Марка Тајчевића и Вука Куленовића.

Поред класичне музике, изведена су и дела духовне и традиционалне музике. Извођачи су били: Владимир Куленовић, музички директор Симфонијског оркестра Lake Forest (клавир), хор Светог Николе под диригентском палицом Наде Саветић, Софија Радовић (виолина), Александра Радовић (виолина) и Ian King (бас). На почетку концерта публику је поздравио Timothy Corpus, извршни директор Симфонијског оркестра Lake Forest.

Концерт је организовала црквено-школска општина Светог Василија Острошког у сарадњи са Симфонијским оркестром Lake Forest. Концерту је у име Генералног конзулата у Чикагу, присуствовао конзул жеран Дејан Радуловић, који се том приликом захвалио организатору и извођачима на успешном концерту.

Овим концертом су представљена српска дела класичне, духовне и традиционалне музике како присутној америчкој публици тако и припадницима дијаспоре. Значај оваквих концерата је утолико већи јер превазилази оквире српске заједнице у Чикагу и дијаспоре што је истовремено значило и афирмацију Србије, српске музичке културе и српских уметника у америчкој јавности.

Манифестацију је подржала Управа за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво