Награда америчком конгресмену

Амерички Конгресмен Тед Пое из Тексаса добио је престижну награду Америчко Српске Асоцијације(АСА), једне од најутицајнијих организација која заступа америчке Србе и њихове интересе, за своје истакнуто лидерство, услуге и доприносе у Конгресу у име Србије и њених грађана.

"Конгресмен Тед Пое био је дугогодишњи и одани пријатељ Србије, њеног народа и америчких Срба током свог боравка у америчком Конгресу. Штавише, он је био снажан заговорник и чврст савезник који је неуморно радио на промоцији и јачању дугогодишњег америчко-српског пријатељства и односа. Када се повуче из Конгреса САД, желели смо да му се захвалимо на његовом изузетном руководству, служби и доприносу током година, а посебно у његовој улози председавајућег Српским Кокусом", рекао је Милорад Раваси, оснивач и председник Америчко Српске Асоцијације у Чикагу, Илиноис.

Раваси је истакао да је ова посебна награда за лидерство и услуге прва такве врсте коју је Америчко Српска Асоцијација доделила члану Конгреса.

Пое, републиканац, представљао је други дистрикт државе Тексас у америчком конгресу од 2005. до 2019. У новембру 2017. објавио је да ће се повући из Конгреса на крају свог мандата 2018. године. Од 2012 до 2018 Пое је председавао Српским Кокусом у Конгресу Сједињених Америчких Држава. Он је такође био и председник Пододбора за тероризам, непролиферацију и трговину у Одбору за спољне послове, као и члан Пододбора за криминал, тероризам и безбедност у Одбору за правосуђе у Конгресу САД-а. У тим капацитетима, законодавац из Тексаса помогао је у лидерству и формулисању америчке политике у борби против тероризма и транснационалног криминала широм света, укључујући и Балкан.

Др Олга Раваси уручила је награду Конгресмену Поеу у име Америчко Српске Асоцијације у оквиру боравка у Вашингтону. Др Раваси са својим тимом имала је низ састанака са највишим америчким званичницима како би разговарали о пројекту "Crime Stoppers Global Solutions" и планираној "Балканској Иницијативи", која се управо фокусира на борбу против транснационалног криминала у Србији и на Балкану.

Одлазећи законодавац из Тексаса изразио је захвалност за част која му је указана. Он је такође подсетио на своје руководство у Српском Кокусу и изразио своју дубоку склоност и наклоност према Србији и српском народу.

„Пошто се господин Пое пензионише, Србија и српски народ губе јаког и преданог лидера и заступника у Конгресу САД-а. Сви који су познавали и радили са господином Поеом имају дубоко поштовање и љубав према њему. Са захвалношћу ћемо се сећати свега што је учинио за Србију и њене грађане током година", рекао је председник АСА.

"Увек ће постојати посебно место за господина Поа у срцима српског народа. Желимо му сву срећу, здравље и успех у следећим корацима на свом животном путу", закључио је Милорад Раваси.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво