Акварели који су освојили свет

После светских иѕложби и петнаест година од одласка у Америку, Марија Танасковић Пападопулос поново је била пред београдском публиком. Са академије ликовних уметности у Београду изашла је као вајар а данас њени акварели освајају љубитеље уметности широм света. Њени радови били су изложени у Матици исељеника и Срба у региону.

Живот је "жив" захваљујући уметности, сан је порука јави, каже Марија. Своју поруку свету је послала кроз уметничка дела пре петнаест година, и стигла је, до правих људи.

"То се десило мени, ја сам била у једном тренутку 2004. године практична и одлучила сам да покушам да направим свој веб сајт. Онда сам уметничка дела фотографисала и поставила тамо и врло брзо добила одговор, критике које су ме одабрале после три, четири године као уметника који има музејску вредност, то је за мене био велики успех", о својим почецима за РТС прича Марија Танасковић Пападопулос.  

Маријин рад нашао се у Музеју савремене уметности у Лас Вегасу после чега за њу све креће узлазном путањом.

"Интересантно је да оно чему заиста тежимо у животу, оно што сањамо, некако се деси. Дакле, пазите шта желите, може да се испуни. Ја у ствари сањам своју слику, ја је доживим негде пред буђење, у неком периоду између она се појави у мојој свести и онда добијем неодољиву жељу да је насликам", каже Марија.

Као културни амбасодор уметности добија интернационалну награду Марко Поло коју је доживела као признање култури земље из које је поникла.

"Ја јако волим Србију, јако волим своју земљу, да ли се то осећа, можда су ме зато позвали, ја не знам али важно је носити увек име своје земље са собом.", поносно истиче Марија.

Без много речи, само селекцијом својих радова, иако вајар по образовању, Марија је освојила заљубљенике у аквареле широм света и стигла до самог врха међународне репутације у култури и уметности са именом своје земље у срцу у коју машта да се једног дана врати.

број коментара 0 Пошаљи коментар