О Београду у чувеном Travel Weekly магазину

"Живахна српска престоница је мешавина културе опуштеног испијања кафе и примамљивог ноћног живота ком завиди цела источна Европа. Такође, Београд има гастрономску и културну сцену којом лако парира својим европским суседима." Овако почиње чланак о Београду у познатом магазину Travel Weekly који својим читаоцима у Великој Британији открива да највећи број атракција могу видети у Старом граду, шетајући Кнез Михаиловом и околним улицама до Београдске тврђаве где се остаци римског наслеђа мешају са отоманским.

У чланку се истиче изванредна поставка Народног музеја који је после дуге реконструкције поново отворен, као и Музеја савремене уметности и Музеја Цептер.

„Континенталној Србији полази за руком да се поноси и плажом са Плавом заставом на речном острву Ада Циганлија, где лети Београђани уживају у различитим садржајима", препоручује новинарка Mary Novakovich.

„Преласком моста преко реке Саве, поред новобеоградских блокова из времена Тита, стиже се у Земун, ком аустроугарска архитектура сведочи о хабзбуршком наслеђу и који није био део Београда до пре Другог светског рата."

Уз бројне препоруке за обилазак Београда, новинарка даје прегршт предлога хотела, ресторана и популарних кафића широм нашег града, сазнајемо из Туристичке организације Београда (ТОБ)-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво