Српска разгледница из Америке, РТС Свет, 18.55

У новом издању "Српске разгледнице из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, видећемо како је обележена слава Републике Српске, у сали Саборног храма на Редвуд Драјву у Чикагу.

Сечење славског колача обавио је владика средњезападноамерички Лонгин, а присуствовао је и конзул жеран Републике Србије у Чикагу, Дејан Радуловић и лидери српских организација, међу којима су били Љубинко Шпегар, председник Удружења крајишких Срба Прело, Душан Магазин, председник Удружења Херцеговац Небојша Живковић, председник Српске народне одбране и други.

Кети Фенслоу, председница Хуманитарне организације Наши Срби управо се вратила у Чикаго после успешне посете Србији. Једна од круна њене посете био је дан када је пред Божић, заједно са патријархом српским Иринејем, поделила поклон пакетиће за неколико стотина малишана у крипти храма Светог Саве. Посетила је и низ других организација и установа, као и фамилија којима је донела хуманитарну помоћ. Наши Срби имају и малу канцеларију у Београду коју воде волонтери, брачни пар Зоран и Мира Гушић, који су некада живели у Чикагу.

Посетићемо и Канаду, град Виндзор, и нашу парохију цркве Грачаница, односно велелепни Српски центар. Поред оца Владимира Вранића, старешине храма, чућемо још неколико чланова ове заједнице, који говоре о животу у Канади.

Реприза емисије у 02.16.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре је мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи