Наши сусрети: Писац лекарске етике, Петар Пјешивац, 5.јануар, 12 сати

Рођен је у Аделејду, две трећине живота живи у иностранству, има каријеру успешног лекара, до сада је написао шест књига, отац је четворо деце. Упознајте Др Петра Пјешивца, српско-аустралијског песника и есејисту, надареног писца који се литерарним ексклузивитетом "Када се заврши рат" представио на Сајму књига 2018. Несвакидашњи, интригантни роман, болна је парабола о изгнанству, а многи критичари су га окарактерисали као љубавно-психолошки трилер.

У литературу је ушао детективнским романом "Ж", затим написао "Три двојине нара", "Приручник за рушење", "Повратак Ж-а", који је 2013. године награђен наградом "Златна сова", а потом и "Приручник за цинкарење".

Његова два романа ушла су у избор за Нин-ову награду. Потписује бројне текстове у часописима за културу.

Петар Пјешивац је писац неоспорног талента, који, како потврђује његов роман "Када се заврши рат", својим делима даје сасвим другу димензију, књижевном вештином којом је у стању да сопствено искуство виртуозно проноси кроз закулисни, и до самог краја читаоцу, неразрешиви ток радње.

Образовање и животно искуство у далеком свету, утемељило је у њему раскошног интелектуалца, писца однегованог шарма и темперамента, великог професионалца и брижног родитеља.

У искреном разговору, осим приче о свом животном и професионалном путу, откриће и своја гледишта о томе ко данас одређује квалитет у књижевности, шта то раздваја Исток и Запад, шта уопште данас представља човечанство, шта човек добија, а шта губи одласком у свет, али говори и о оном неизоставном - о љубави према Србији...

Аутор емисије мр Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво