Српске игре и песме у Вићенци

У Меледу код Вићенце, на северу Италије, у Региону Венето, 8. децембра организовано је културно вече у сали парохије Свети Маурицио, уз присуство бројних гостију, Срба и Италијана, и њихове деце, у организацији КУД-а Видовдан.

У двочасовном програму, емитована је видео-пројекција о историји Срба од Немањића до данас, а затим су чланови фолклорне секције извели богат културно-уметнички програм народних кола и песама из свих крајева наше земље.

У књижевном делу учествовали су српски и италијански писци: Рада Рајић-Ристић и Карла Галван из Вићенце, као и др Милутин Ђуричковић из Београда. Ученице Марина Ђурић и Стефанија Јанковић рецитовале су стихове наше песникиње Раде Рајић-Ристић и италијанске песникиње Карле Галван, а Војче Несторовић и Стефанија Јанковић су отпевали песму Видовдан -химну удружења. Звуци из фруле Емилије Милошевић је одушевило присутне Италијане.

Вече је протекло у доброј атмосфери и организацији, а заслужним члановима уручене су почасне чланске карте.

Госте је поздравио и захвалио им се на присуству Дејан Митић, председник друштва Видовдан, који је говорио о програму и резултатима рада овог удружења.

"Драго ми ја кад сваки пут наше удружење успе да окупи заинтересоване грађане на дружење уз песму, игру и стихове, а када при том дођу и пријатељи Италијани, онда то постаје вид ширења културе међу аутохтоним становништвом што је првенствено наш циљ. Вече је завршено уз богату трпезу наших вредних куварица. Свима се захваљујем на уложеном труду и сарадњи и надам се добром одзиву и следећи пут", рекао је Митић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи