Аустрија и Србија - културом до јачих веза

"Просвјета" из Беча, месец децембар посветила је културним везама Аустрије и Србије, програмом "Аустрија среће Србију - Österreich trifft Serbien".

Манифестација почиње 10. децембра у 19 сати (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien) концертом "Тежина света". То је први у низу програма јачања културних веза ове две земље, а изванредни извођачи и композитори уприличиће једниствен догађај.

У суботу, 15. децембра у 19 сати (Klaviergalerie, Kaiserstraße 10, 1070 Wien), Просвјета позива на промоцију града Ниша, уз музику сјајног нишког басисте Ненада Василића и пробране специјалитете јужне Србије у сарадњи са Нишким културним друштвом и пројектом "Ветрењача".

У недељу, 16. децембра у 18 сати (Albin Hirsch Platz 1, 1110 Wien) представиће се стипендисткиња аустријског пројекта "Artists in residence", талентована књижевница Александра Михајловић из Србије, а у сарадњи са пријатељима из удружења "Бечке поете".

 Новогодишње славље

Као и претходних седам година, осми Просвјетин "Српски новогодишњи концерт у Бечу" одржаће се 13. јануара. Гости су светске звезде етно-музике "Биља Крстић и Бистрик".

Као и до сада, концерт ће бити одржан 13. јануара у 19 сати, овај пут у 15. бечком округу - Велика сала (Кућа сусрета)/Großer Saal, VHS (Haus der Begegnung.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара