Срби за Србе прикупили 3 милиона евра донација

Хуманитарна организација Срби за Србе прикупила је од новембра 2005. до новембра 2018. године тачно 3 милиона евра донација са којима је у претходних 13 година обезбеђена вредна помоћ за преко 2,300 социјално угрожених породица које заједно броје више од 12.000 деце широм Балкана.

Уз слоган „Деца су наша будућност'', Хуманитарна организација Срби за Србе окупља преко 20.000 донатора из Србије, региона и света који неуморно, из месеца у месец, допремају вредну хуманитарну, материјалну и економску помоћ за социјално угрожене породице широм Балкана.

За свој досадашњи добротворни рад, организација је одликована Орденом Светог Саве на Видовдан 2015. године од стране Српске православне цркве у манастиру Грачаница на Косову и Метохији, Орденом Епархије Горњокарловачке 2016. године у манастиру Комоговина у Крајини, Орденом Крст милосрђа Републике Српске и Наградом града Београда за Херојско дело 2018. године.

Управо захваљујући бројним донаторима из целог света, велики број породица данас живи у својим топлим домовима, деца спавају у новим креветима, имају купатила, белу технику, струју, воду, кровови више не прокишњавају. Много је деце која су по први пут добила своју собу, радни сто, плакар, играчку или компјутер.

Захваљујући све већем броју приложника, организација Срби за Србе је у прилици да све већи број породица трајно стамбено обезбеди и кроз пројекте изградње нових кућа.

Много је родитеља који данас имају могућност да својој деци обезбеде чашу свежег крављег, овчијег или козјег млека, користе тракторе са прикључцима уз помоћ којих обрађују земљу и тиме зарађују за своју породицу.

Поред директне материјалне помоћи породицама, у више наврата помоћ је пружана и народним кухињама, амбулантама, породилиштима и болницама, вртићима, основним и средњим школама и другим институцијама које свакодневно брину о здрављу и образовању деце.

Поред Србије, организација прикупља донације и спроводи своје активности кроз своје званично регистроване огранке у Републици Српској, Црној Гори, Аустрији, Швајцарској, Немачкој, Норвешкој, Шведској, САД и Канади, уз организована представништва организације у Аустралији, Кини и Катару. Поред ових земаља, приложници Хуманитарне организације Срби за Србе помажу рад организације из још преко 30 других држава широм света, у којима живи српска заједница.

Управо сви донатори, волонтери и пријатељи организације Срби за Србе заслужни су за бројне успешне приче и реализоване пројекте помоћи сиромашним, угроженим и вишедетним породицама широм Балкана. Кроз стотине одржаних спортско-хуманитарних турнира Тројка из блока, разних спортских ''Из блока'' манифестација, окупљања, донаторских вечери, дружења и промоција, успели смо да обезбедимо 3 милиона евра донација за директну помоћ онима којима је то најпотребније.

Посебну заслугу за десетине хиљада дечијих осмеха, суза радосница, уливених нада, створених могућности, пристојних услова за одрастање и срећних детињстава носе сви досадашњи добротвори организације, као и неуморни чланови организације Срби за Србе који су акције помоћи спроводили на терену.

На свом званичном сајту организација свакодневно ажурира листе донатора, јавно приказује стање на банковним рачунима свих огранака и поставља детаљне извештаје о породицама које су добиле помоћ, праћене скенираним рачунима о утрошеним донацијама, фото и видео материјалом.

Хуманитарна организација Срби за Србе ће заједно са сродним организацијама, српским заједницама, Српском православном црквом, медијима и бројним донаторима и пријатељима широм света да настави са вредним хуманитарним радом за добробит социјално угрожених породица и њихове деце широм Балкана.

Жеља организације је  да у наредних 10 година окупи преко 100.000 донатора широм света како би заједничким снагама мењали животе угрожених породица и њихове деце. Вредним и пожртвованим радом у претходних 13 година доказали смо да идеја СРБИ ЗА СРБЕ живи, да српски народ треба и може да брине о себи, да се узајамно помаже и повезује, занемарујући бројне проблеме из прошлости, расутост по целом свету, као и силом наметнуте границе које раздвајају српски народ на Балкану.

Организација "Срби за Србе" упућује захвалност свим приложницима, волонтерима, члановима и пријатељима Хуманитарне организације Срби за Србе који су у последњих 13 година новчаним прилозима, слободним временом, братољубљем и добротољубљем изградили поверење у заједнички добротворни рад, који је на најлепши начин крунисан на добробит наше деце и позивају све да наставе даље јер је још више породица које са надом чекају на братску руку помоћи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(недеља, 17. феб 2019, 22:51) - Ana Nadj [нерегистровани]

Pomoc

Dobar dan ili vece majka sam maloljetne Katarine koja zovi kod oca u Crvenki kod Kule.Posle lecenja izbacena sam iz kuce i trenutno zivim u Somboru SIKARSKI put bb Delim sa jednim deckom GARSONJERU ali mi je najveći problem sto imam proteze kukova i sad zima dok neprodje nemoguće traziti posao.Zvala me Kacina uciteljici da do srede moram uplatiti Kaci 200evra za ekskurziju posto tata pravi svima probleme.I sad je prijavljen policiji ali nevredi ima dobre veze Ja bukvalno prosim za svoje dete da mi pomognete jer mi sad vec nije dobro a. jako smo vezane Moj broj telefona je 0601428927molim vas da mi posaljete ako je ikako moguće da joj to uplati.Pozdrav od ocajne majke