Камп за српску децу у Јужној Африци

Српско културно уметничко друштво "Африка" у сарадњи са српском школом "Свети Сава" из Јоханезбурга од 06. до 10. децембра организује камп "Наша прича" за децу од 6 до 16 година.

Циљ кампа је да се кроз разне активности кампа ради на популарисању српске културе и деци приближи богато српско наслеђе, очување фолклора и културне баштине.

Камп се организује за децу од 6 до 16 година у периоду од 06. до 10. децембра у Бритсу, на имању члана УО СКУД- а Саве Мандића.

Током одржавања кампа деца ће имати прилику да уче српски језик и упознају се са Србијом, њеном књижевношћу, културом и историјом од наставника српског језика Земунске гимназије и режисера Бошка Милосављевића.

Поред овог дела програма СКУД "Африка" ће организовати да деца играју фолклор у вечерњим сатима и да се друже са играчима и кореографом њиховог друштва. Поред спортских активности и музичке секције биће организована и ликовна секција на којој  ће деца моћи да науче основе иконописања и калиографије, а свако јутро уз химну Србије дан ће почињати подизањем српске заставе на јарбол.

Рок за пријаву је четвртак 22. новембар 2018. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи