Донација данских лекара колегама у Србији

Својом другом донаторском акцијом у овој години, угледни српски лекари у Данској, заједно са Амбасадом Републике Србије у Копенхагену, још једном су обезбедили неопходне апарате и опрему за болнице у Шапцу, Кладову, Требињу и Ћуприји.

Овога пута, доктору Небојши Кочановићу који је предводио и прву донацију вредну преко 300 000 евра, придружили су се и овдашњи српски лекари Васић Марковић и Милољуб Домановић.

Савремени болнички кревети, ултразвучни апарати, ролатори, цитоскопски и бронхоскопски стубови, колоноскопи, потрошни медицински материјал, електрична инвалидска колица, фотеље за пацијенте, као и други медицински апарати и опрема вредна преко стотину хиљада евра, у понедељак, 6.11. 2018. кренула је пут Србије.

Посебну захвалност, заједно са српским лекарима у Данској, Амбасада Републике Србије упућује уваженом данском пријатељу, Бенију који је несебично помогао у реализацији донације данских медицинских установа српским колегама.

"Нарочито нас радује што се наша дијаспора медицинске струке окупља око своје Амбасаде са циљем да се набавка медицинских апарата и опреме настави и у будуће. У најави је нова донација за крај ове или почетак наредне године коју ће, као и све претходне, предводити зачетник читаве идеје, угледни гинеколог, др Небојша Кочановић", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи