Српска Рамонда одушевила Србе у Америци

Премијера представе "Српска Рамонда", аутора Милана Андријанића, одржана је у Чикагу поводом обележавања стогододишњице од завршетка Великог рата.

Представу су на дан обележавања века од окончања Великог рата извели глумци српског аматерског позоришта из Чикага по сценарију Милана Андријанића.

"Постојала је жеља да ми, овде у Чикагу, некако обележимо тај значајан јубилеј српске историје. Моја оријентација је била да не радимо то на неки сувопаран начин, већ да пробамо да окренемо причу на једну другу страну, па сам убацио љубавну причу која прожима представу", рекао је аутор представе Милан Андријанић.

Док је од једног и другог деде слушао приче о Крфу и Албанији, увек му је било фасцинантно питање одакле је српски сељак црпео снагу да траје и даље, истакао је Милан Андријанић. 

"Велики рат је донео велике страхоте, страдања и жртве, али живот је текао даље, почивајући на љубавиЧовек мора из петних жила да се потруди да иде даље - била то љубав, инат, праштање...", за Српску телевизију изјавио је Андријанић.

Представа је дирнула срца свих присутних који су на крају представе устали на ноге и запевали "Тамо далеко".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво