100 година примирја

У Српском културном центру у Офенбаху у недељу 28. октобра отворена је изложба под називом "100 година примирја-100 Jahre Friedensvertrag", аутора Југослава Милетића и Андреје Ловића Андре.

Изложба у Српском културном центру у Офенбаху ће трајати две недеље, тачније, до 11.11. када се обележава стогодишњица примирја од Првог светског рата.

На изложби ће се свакодневно приказивати филмови о великом рату, држати предавања и књижевне вечери, а 11  новембра у 11:11 часова открива се спомен-крст на Српско-руском официрском гробљу из Првог светског рата на централном франкфуртском гробљу.

Спомен- крст обновљен је од стране српске православне цркве и Генералног конзулата Републике Србије у Франкфурту.

Отварању изложбе присуствовали су Конзули Руске федерације, Републике Француске, Републике Грчке као и Босне и Херцеговине.

Aутори изложбе су Југослав Милетић (председник српског нумизматичког друштва Идимум) и Андреја Ловић (председник одбора за дијаспору Савеза потомака ратника Србије од 1912 до 1920.год.). Изложба је организована под покровитељством Генералног конзулата Републике Србије у Франкфурту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво