Промоција књиге “ Зора живота”

Крајем септемба у галерији Parco città у Вићенци одржана је промоција двојезичне књиге стихова “ Зора живота”(“L'alba della vita”) ауторки Раде Рајић Ристић и Снежане Солкотовић.

Уз двојезично читање стихова, публика је уживала и у музици која је прилици дала посебан доживљај. Српска музика испреплитала се са стиховима на два језика. Песникиња Рада Рајић Ристић читала је своје стихове на италијанском, а на српском њене стихове је читала Светлана Станојловић.

Уводну реч имала је Михела Мусото, организаторка и председница удружења " Scaletta 62".

"Ова књига слави живот, љубав и пријатељство, најважнији састојци који од човека чине боље биће", о промоцији књиге писале су локалне новине "Il giornale di Vicenza". За музички предах побринули су се Дејан Митић на гитари, Радомир Михајловић на хармоници, а српске песме изводила је Светлана Станојловић.

"Зора живота" је заједничка књига две поетесе, Раде Рајић Ристић и Снежане Солкотовић, чија се надахнутост лепих мисли прожима кроз прелепе стихове који греју топлином, освајају сензибилношћу, стварају добро расположење, граде мостове пријатељства, спајају кроз даљине стране света. Свака песма је уметност за себе.", истакао је рецензент књиге Златко Солкотовић.

"Како би промоција успела, верно су учествовали чланови "Видовдана" из Вићенце и ја се свима топло захваљујем на одзиву и подршци. Свако од нас је дао по делић Србије у себи како би догађај успео и фасцинирао италијанску публику. Промоцији су присуствовали верни поштоваоци и пријатељи Србије и то ми је знак да се предрасуде полако смањују према нашем народу, процес је спор, али се треба потрудити, а ја то већ радим деценијама.", закључила је Рада Рајић Ристић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво