Хуманитарна акција „Крофне на дар“ у Бечу

Хуманитарни догађај под називом „Крофне на дар” одржаће се у Православној цркви у 2. бечком округу, 14.октобра, са жељом да се помогне социјално угроженим српским породицама са више деце.

Хуманитарни акција и догађај под називом „Крофне на дар" у организацији Просвјетиног „Клуба младих уметника" и хуманитарне организације „Срби за Србе" има за циљ да се помогне социјално угроженим српским породицама са више деце.

Иницијатива је потекла од идеје да се деца у Аустрији науче доброти несебичног давања, искреним намерама и правим вредностима. У склопу хуманитарне акције  деца, која имају све услове доброг живота у Аустрији, правиће колаче у креативној радионици која ће се одвијати пре самог догађаја, и тако научити како је лепо помоћи својим другарима који немају основна средства за живот.

Сваки гост ће имати прилику да купи крофну или неки други колач направљен од стране наставница и деце Просвјетине „Школе српског језика" и чланова Клуба, и тако помогне социјално угроженим српским породицама са више деце.

Сам догађај укључује и  програм у ком ће учествовати деца поменуте школе, музичари, студенти и писци Клуба младих уметника. За кратак музички програм ће бити задужени гитариста Александар Ђурић и певачица Катарина Ковачевић.

Гости који ће доћи на хуманитарни догађај такође учествују у хуманитарној акцији куповином колача, која треба да помогне сиромашној деци широм Балкана.

После догађаја, хуманитарна организација „Срби за Србе" ће прикупљени новац искористити за куповину основних средстава за живот социјално угрожених породица у склопу добро познатог пројекта "Деца су наша будућност".

Према речима организатора, „Сва деца, било богата или сиромашна, наше су богатство",  и зато се позивају све породице да дођу, уживају у програму, засладе крофном и тако помогну онима којима је то неопходно.

Недеља, 14. октобар 2018. од 18:30 до 21:00

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво