Магазин Србија на вези, РТС Свет, 21.00

У Габоронеу, главном граду Боцване, приводе се крају радови на изградњи другог српског православног храма на тлу Африке. Очекује се да патријарх српски Иринеј освешта нову цркву.

Из Габоронеа се јавља Владимир Прибил, председник Српске заједнице у Боцвани.

Гости Магазина су Бранко Стефановић, архитекта, који је детињство и рану младост, са породицом проживео управо у Јужној Африци и Боцвани, и Нинослав Трајковић, који је вођен хуманитарним циљем, прешао својим југом „Рином" око 16 хиљада километара, возећи од Египта до Јужноафричке републике.

Др Владимир Којовић, са Института за мајку и дете у Београду, боравио је на Универзитету у Замбији, у Лусаки, где је обављао оперативне захвате као део хуманитарног ангажовања, и одржао предавање из области реконструктивне урологије. Његов домаћин у Замбији је један од тамошњих водећих уролога, бивши студент Медицинског факултета у Београду, др Ненад Спасојевић. Доктори Којовић и Спасојевић се из Замбије јављају за Србију на вези.

На недавно одржаној Миланској недељи моде, модна дизајнерка из Врњачке Бање, Наташа Жупац, изазвала је велику пажњу и побрала похвале стручњака и медија, за колекцију „Азбука". Део колекције видеће и гледаоци Магазина.

Лена Ковачевић је музичка гошћа емисије. Не пропустите да је чујете уживо у нашем студију.

Уреднице емисије Јелена Ђорђевић Поповић и Мирјана Николић
Музички уредник Бранка Лолић
Редитељ Драгица Гачић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво