Звуци Србије у Њујорку

У чувеном Карнеги холу у Њујорку, 24.септембра, одржан је концерт "Путовање кроз звуке Србије". Америчкој публици представили су се срски извођачи који живе у "Великој јабуци" а повезује их љубав према неговању српског мелоса, ритма и израза.

Захваљујући нашој светски признатој пијанисткињи Јасни Поповић, српски музичари повели су америчку публику на путовање кроз 700 година српске музике. Од традиционалне и духовне музике, преко класичних композиција до опере и џеза, одјекивало је у чувеном њујоршком двораном.

Атракција вечери била је вокална група "Роса" настала на америчком универзитету Беркли који негује такозвану српску грлену музику.

"Многи познати композитори укључујући Чајковског и Бартока су били инспирисани српском музиком и део тога желимо да пренесемо и на слушаоце концерта", изјавила је Јасна Поповић.

На концерту у Карнеги холу, учествовао је и протођакон Јован Аничић, истакнути пијаниста- корепетитор Ђорђе Нешић, пратећи оперску певачицу Кетрин Вајт, који је својим радом везан је за Метрополитен оперу у Њујоорку, затим дуо, џез солисткиња Алма Мићић и гитариста Рале Мићић, уз пратњу пијанисте шпанског порекла Абе Рабаде који је своју вештину брусио у најзначајнијим музичким центрима.

Карте за овај спектакл су биле распродате у рекордном року.

Одржавање концерта омогућено је уз подшку Управе за дијаспору Министарства спољних послова Србије, Конзулата Србије у Њујорку као и вредном раду бројних волонтера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво