Фолклорни фестивал "Чувари наслеђа" у Јоханесбургу

Српско културно уметничко друштво "Африка" из Јоханесбурга организовало је 8. септембра у Викторија позоришту у Јоханесбургу Други пролећни фолклорни фестивал "Чувари наслеђа".

Овогодишњи фестивал је посвећен јубилеју сто година од рођења Нелсона Манделе. У првом делу фестивала учествовале су групе које су представљале поред Србије и ЈАР и Азербејџан, Белорусију, Бугарску, Кину, Индију, Ирску, Казахстан, Португал, Русију, Шкотску и Шпанију.

Уз бројне учеснике из 13 земаља присуствовало је око 200 наших грађана, као и угледне званице. Манифестација је осим добровољним прилозима суфинансирана средствима Министарсва спољних послова - Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону.

Касније ове године организатори фестивала су у сарадњи са Заједничком комором привреде и индустрије Србије и југа Африке из Јоханесбурга најавили одржавање две радионице посвећене промоцији предузетништва међу младима у нашој дијаспори као и јачању пословних веза омладинаца припадника наше заједнице у ЈАР са матичном државом.

У међувремену ансамбл СКУД „Африка" ће као гост Завода за културу Војводине имати концерт у првој половини октобра у Новом Саду, а пре образовно-рекреативног кампа за Српску школску децу узраста од 6 до 16 година који је СКУД „Африка" као организатор у сарадњи са Српском школом „Свети Сава" из Јоханесбурга, организује у Јоханесбургу почетком децембра о.г. а што је такође најављено на овогодишњем фестивалу „Чувари наслеђа".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво