Спона: "Фића" још јури друмовима, РТС Свет, 18.54

Преко тридесет година је прошло од престанка производње популарног Фиће у крагујевачкој Застави, али популарност маленог четвороточкаша, који се третира као класик домаће аутомобилске индустрије, још увек траје.

Судећи по броју регистрованих обожавалаца Фиће у Европи, а има их око хиљаду, чини се да је он доживео истинску ренесансу. Екипа емисије СПОНА из Беча, уреднице Вере Марјановић, у то се уверила одласком у Линц на скуп „Фићиста", који је организовало удружење „Олдтajмер Фићa клуб Аустрија".

Неки од људи који су дошли из земаља нашег региона и ЕУ, више деценија су млађи од својих љубимаца. Иначе, на сличне скупове, који се организују више пута годишње на различитим локацијама, они долазе и са породицама, изграђујући чврсте пријатељске везе.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре мр Мирјана Раичевић Тасић

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво