Све за излет у соларно коферче

Српски дизајнер Милан Ранковић добитник је прве награде на 13. Бијеналу дизајна Trieste Contemporane, за соларни кофер на коме може да се спрема храна.

Милану Ранковићу, индустријском дизајнеру родом из Смедерева, 9. септембра у Трсту додељена је прва награда на 13. Бијеналу дизајна Trieste Contemporane.

Од уметника сазнајемо да је победнички рад S-case, соларни кофер на коме може да се спрема храна. Кофер је предвиђен да буде израђен од разградивих, природних материјала и има за циљ одрживост енергије.

Конкурс је био отворен за све дизајнере рођене у земљама чланица CEI, а то су Албанија, Аустрија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Хрватска, Чешка Република, Мађарска, Италија, Македонија, Молдавија, Црна Гора, Пољска, Румунија, Србија, Словенија, Словачка и Украјина.

На конкурсу су понуђене три различите теме на које су уметници одговарали.

Милан Ранковић је награђен за рад на главну тему, којом се тражи од учесника да осмисли оригиналну иновативну ствар савременог дизајна која би требало да буде корисна у луци.

Поред главне награде, додељене су још три награде - TRIESTE Award, BEBA Award и GILLO DORFLES Award.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво