Јасна Ђокић на Сунчаном етно фестивалу у Бечу

У склопу јесење уметничке сцене и дешавања у Бечу, истакнута вокална уметница забавних и народних песама Јасна Ђокић, која је крајем прошле године обележила две деценије рада у Коларчевој задужбини, учествоваће на свечаном отварању првог Сунчаног етно фестивала у Бечу 15. септембра у реномираном Центру за културу надомак културног споменика и туристичке атракције краљевске палате Шенбрун.

Уметница која је каријеру започела радом у ансамблу Ђердан Мире Васиљевић, на солистичким концертима и наступима изводи најлепше традиционалне песме Балкана, али и оне које је објавила за своју матичну кућу ПГП РТС.

Честим гостовањима у Европи, Јасна Ђокић настоји да презентује културну баштину Србије јер како сматра, само тако може одржати архаичну песму у дијаспори. Тако је почетком године представљала Србију на немачком фестивалу Дани Балкана где је одушевила све присутне, али и на многим другим градским и државним манифестацијама.

"Веома сам срећна што на позив господина Милорада Самараџије учествујем на првом Сунчаном етно фестивалу у Бечу поводом нове, лепе традиције догађања и очувања нематеријалне културне баштине са балканских простора. Читав програм је базиран на уметности између историјског и традиционалног у савременом представљању, између културе народа, народности и фолклорне разноликости. Све ће бити презентовано у сценско музичкој обради. Осим што се све дешава у најлепшем делу аустријске престонице, за ту прилику ће ме обући цењене сестре Хунић из Загреба. Оркестар А: Музика састављен од музичара са музичке Академије, г-дин Самарџија и ја учинићемо све да свечано отваравање фестивала остане присутнима у лепом сећању. Концертирањем се трудим да им пренесем радост и позитивну енергију коју носим са собом и својим музичарима", рекла је Јасна Ђокић.

На фестивалу представиће се етно групе, фолклори, вокални уметници, ансамбли, певаче групе, дизајнери изворних модела и гости из Србије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Швајцарске, Аустрије и Немачке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи