Одржан "Serb Fest" у Чикагу

Традиционални српски фестивал "Serb Fest" који се већ 28 година одржава у Чикагу на имању Саборног храма Светог Васкрсења Хростовог на Српској улици и ове године забележио је велику посећеност. "Serb Fest" је трајао три дана, а било је забаве за све узрасте.

Најмлађи су своје место нашли у простору који су чинили тобоган, велики слајдер за спустање, разне игрице и мини золошки врт. Старији су задовољство нашли у доброј музици, игри народних кола, храни и пићу.

Serb Fest поред Срба из разних делова Америке посећују и људи других националности, Шпанци, Руси, Американци, Пољаци и други.

Реализацију фестивала помогао је велики број волонтера и спонзора. Један од спонзора била је компанија Лав Импортс која се бави дистрибуцијом српских пића по целој Америци и редовно подржавају овај, а и многе друге фестивале. Наступало је неколико оркестара народне музике, тамбураши, фолклор а посебну пажњу привукао је домаћи рок бенд Rock Yunion који је први пут наступао на овом фестивалу.

Председник Serb Fest, Јелена Стојаковић каже да је задовољна овогодишњом посетом наше дијаспоре где је првенствено битна промоција српске културе, обичаја и традиције, а све то употпуњено дружењем.

Треће вечери фестивала, након музичког програма и наградне игре организтори Serb Fest припремили су пријатно изненађење дугогодишњој чланици Кола српских сестара Анки Говедарици. Сви присутни певали су рођенданску песму поводом Анкиног 95. рођендана. Анка Говедарица се након тога захвалила и одржала дирљив говор.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво