Награде Фестивала српског филма у Чикагу

Данас,  тачно у подне, у Филмском центру Србије биће додељена признања за најбољи филм и награду публике, на минулој манифестацији Фестивала српског филма у Чикагу. Признања ће доделити Славица Петровић, директор Фестивала српског филма у Чикагу.

За најбољи филм фестивала проглашен је филм Емира Кустурице "На млечном путу". Награда се састоји од плакете одливене у бронзи и повеље.

Признање за најбољи документарни филм и награду публике Фестивала српског филма у Чикагу добио је "Панта Реи", последње ауторско остварење Љубише Самарџића, легенде српског филма. Фестивал у Чикагу је иначе био посвећен недавно преминулом глумцу Љубиши Самарџићу.

Приказани филмови на фестивалу су били титловани на енглески језик и тако доступни и америчкој публици, али и српским исељеницима треће и четврте генерације који не владају добро језиком својих предака.

Српски филмски фестивал одржан крајем прошле године у Чикагу обележио је  и први мали јубилеј - пет година постојања.

Организацију фестивала помогли су Управа за дијаспору и дипломатска представништва Републике Србије у Америци, Представништво Републике Српске, као и више од 20 компанија српских валсника са ширег подручја Чикага.

После додела награда и признања ,у Филмском центру Србије, представници фестивала српског филма у Чикагу, Ванкуверу и Аустралији најавиће одржавање овогодишњих филмских манифестација српског филма.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара