Београдски балетски играчи освојили Атину

Почетком јула месеца, у Атини, осамнаести пут одржано је престижно балетско такмичење "IDCH" (International Dance Competition Hellas ) на којем су први пут учествовали ученици четвртог разреда основне балетске школе "Лујо Давичо" из Београда.

У јакој конкуренцији професионалних балетских играча из целог света београдски играчи освојили су једну прву, три треће награде и једно четврто место на челу са балетским педагогом Јеленом Милановић Ћирицом.

Иако су ове школске године млади играчи имали веома згуснут распоред активности које су укључивале: школско и републичко такмичење, фестивал балетских школа, завршни испит четвртог разреда и пријемни испит за средњу школу, постојала је жеља да свој рад и таленат први пут прикажу на међународној сцени, интернационалном жирију који их не познаје и који ће их оцењивати искључиво кроз балетско знање.

Жири су чинили цењени педагози са веома богатим играчким искуством који су одмах запазили рад, таленат и ентузијазам наших младих играча, награђен на крају такмичења. Јелена Милановић Ћирица, балетски педагог, истиче да је добијање награда било у другом плану у припреми за Атину.

 

„ Желели смо да видимо где се налазимо у односу на вршњаке и професионалне играче из Европе. Да прикажемо своја знања и да видимо у чему евентуално заостајемо у односу на њих. Поред тога, важна је и интеракција између саме деце на класовима и пробама која је непроцењиво искуство у њиховом балетском сазревању. Веома сам поносна на професионализам и преданост који су у целом овом процесу приказали моји ученици и ово је њихов велики успех којим су учинили поносном Србију, Балетску школу „Лујо Давичо" и целу нашу балетску заједницу", наводи се у саопштењу Јелене Милановић Ћирице.

У вишемесечном процесу припрема за "International Dance Competition Hellas" у Атини, деца су највећу подршку имала од својих породица и своје балетске школе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи