Бејзбол репрезентација Србије у Чикагу

Сенироска Бејзбол репрезентација Србије учествује на турниру "International Baseball Challengе" са репрезентацијама Хрватске, Словачке и репрезентацијом "North America" у Чикагу од 17. до 22. јула 2018.

Прву утакмицу наша репрезентација игра против репрезентације Словачке. Наши играчи имају прилику да покажу свој квалитет у земљи где је бејзбол спорт број један. То ће бити друго гостовање у Чикагу, после прошлогодишње турнеје која је тада била припрема за Европско првенство у Београду.

Тренер Момчило Којић повео је најбоље играче из Србије којима су се у Америци придружили Срби који живе и играју бејзбол широм САД-а, а који су одушевљени приликом да играју за национални тим.

"Веома смо узбуђени што је репезентација Србије позвана да учествује на овом такмичењу. Ово ће бити наша друга посета Сједињеним Америчким Државама, претходна је била прошлог лета. Наш тим ће стећи велико искуство јер су Сједињене Америчке Државе колевка светског бејзбола. Наш напредак је већ видљив јер је наш национални тим напредовао осам места у званичном "VBSC"" рангирању. Надамо се да ћемо представљати нашу земљу са поносом и сви се радујемо "2018 IBC-u "",  изјавио је Милан Зонић, председник Бејзбол савеза Србије.

Утакмице се играју на Oil City Stadium (1700 119th St.Whiting, IN). Турнир је покренут и основан у сарадњи организације "IBC" и Бејзбол савеза Србије.

Генерални конзулат Србије у Чикагу позива љубитеље бејзбола и све заинтересоване да овом приликом подрже репрезентацију Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво