Освоји књигу

Удружење књижевника Србије и Књижевна заједница Крагујевац позивају песнике и ствараоце да учествују на конкурсу за поезију који ће трајати од 8. јула до 31. августа 2018. године. Прва награда је бесплатно штампање књиге.

Издавач победничке књиге и зборника ће бити "Удружење књижевника Србије" и "Књижевна заједница Крагујевац".

Првонаграђени писац ће добити бесплатно штампање књиге, која ће се штампати у сто примерака. Победнику конкурса биће омогућена промоција као и рецензија, лектура, коректура, прелом текста, дизајн, штампање...Све трошкове сносиће организатор наведеног конкурса.

Конкурс важи за песнике из Србије, Црне Горе, Македоније, Хрватске, Босне, као и за ствараоце из дијаспоре.

За конкурс "Освоји књигу" шаље се десет песама. Уз песме је потребно послати име и презиме, број телефона, мејл адресу и биографију на мејл sasamicko@gmail.com

Дужину песама и тематику песници одређују по својој жељи. Песме могу бити исписане ћириличним и латиничним писмом.

Песник који победи на конкурсу, право да одштампа књигу може искористити одмах  или у року од годину дана. Од прикупљених песама, које задовољавају лирски квалитет, штампаће се и заједнички зборник.

За ауторе који уђу у ужи избор за прву награду учешће на конкурсу износиће 1000 динара док ће за оне учеснике који не прођу у ужи избор бити бесплатно. Конкурс је отворен од 8. јула до 31. августа 2018. године.

број коментара 1 пошаљи коментар
(недеља, 29. јул 2018, 14:15)
Siniša [нерегистровани]

Pozivam sve kolege da učestvuju

Poslao sam i pesmu i svoju životnu priču, nek pobedi najbolji a ja ću biti srećan da se nađem u istom zborniku sa velikanima naše poezije i proze...Srdačan pozdrav organizatoru ovog konkursa....