Просвјета у Бечу о Тесли

У организацији СПКД Просвјета, Аустрија одржани су нови Просвјетини Cусрети и разговори поводом „75 година од смрти Николе Тесле“. Гост – предавач био је проф. др Велимир Абрамовић, велики истраживач и познавалац Теслиног лика и дела.

"Свако ко је стручан у одређеној области треба своје знање да подели са другима, а ми стручнијег од др Абрамовића по питању Тесле немамо", на почетку вечери истакла је Светлана Матић, потпредседница СПКД Просвјета Аустрија , песникиња и педагог. Присутнима се обратио и иницијатор идеје, Срђан Ракић, бечки вероучитељ и секретар Просвјете.

Предавач, др Абрамовић је говорио о животу Николе Тесле, истичући да српски народ често или углавном није свестан колику величину је изродио и колика је важност Николе Тесле за напредак цивилизације целокупног света споменувши неколицину Теслиних патената, без којих данас многи најсавременији уређаји не би могли да функционишу.

У препуној сали храма Васкрсења Христовог професор Абрамовић се потрудио да потпише сваки примерак своје књиге „Тесла - еволуција свести човечанства" која је изазвала огромно интересовање, као и да са присутнима поразговара на тему Николе Тесле, али и о математици, физици, науци, духовности...

Овом приликом родила се идеја да се у Бечу оснује Просвјетин клуб Николе Тесле, који би окупљао људе разних профила и година старости, а који би се бавили промоцијом лика и дела Николе Тесле у Аустрији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи