„Долина владара“ у Тел Авиву

Документарни филм „Долина владара“, снимљен током 12. Међународног студентског филмског кампа „Интеракција 2017“, имао је своју светску премијеру на Интернационалном студентском филмском фестивалу у Тел Авиву.

Филм је премиjeрно приказан 13. јуна 2018. у сали биоскопа "Cinemathequе" у Тел Авиву. Филм се такмичио у програму "Кратки независни филмови" у конкуренцији 14 филмова из целог света.

"Долина владара" је кратки документарни филм о становницима старачког дома на Забучју, поред Ужица, где је и снимљен, током трајања кампа у августу 2017.Поетичан и метафизички поглед на свакодневицу живота који се одвија у удаљеном старачком дому на врху планине изнад Ужица.

"За ове старе људе ово је последња животна станица. И док "чекају", затворени међу зидовима и у својим уморним телима, ови људи се боре за слободу своје душе која постаје једино место на ком се могу осећати младо и живо. Ово је прича о борби између светла и таме, између патње и прихватања и живота и смрти", каже аутор филма.

Овогодишњи 13. Међународни студентски филмски камп "Интеракција 2018" биће реализован у Ужицу, Чачку и Ивањици.од 11. до 28. августа 2018. уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи