Сабор српске омладине

Савез српских културно-уметничких друштава "Видовдан Трентино Доломити" oкупио је више од 750 младих из Италије, Аустрије, Немачке, Републике Српске и Србије као домаћин првог Сабора српске омладине Европе.

Скупу су присуствовали и челници општине Ћалиано, регије Трентино . Не скривајући одушевљење наступима дали су обећање да ће се следеће године активније укључити у организацију - каже Ђорђе Милановић, председник ШКУД Видовдан Трентино Доломити

Фудбалским турниром започео је сабор на коме је учествовало осам екипа, а затим се у наредна три сата представило девет културно-уметничких друштава, а међу њима и КУД Братство из Инзбрука, "Петар Кочић" из Футена, "Растко" и Јелек из Минхена, Јелек из Аризања, Бранико из Браника, али и СКД Просвјета из Прњавора.

Дружење је трајало до касно у ноћ, а ову манифестацију је обележило је и умеће Љиљане Крсмановић, Оливере Првулов и Сандре Скендерије, које су гостима понудиле специјалитете споја италијанске и српске традиционалне кухиње , каже Ђорђе Милановић, председник ШКУД Видовдан Трентино Доломити. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво