Српска разгледница из Америке, РТС Сат, 18.50

У новом издању емисије "Српска разгледница из Америке", коју припрема и води Александар Жигић, сазнаћемо више о турнеји Иване Жигон, Бојане Петковић, Предрага Радисављевића и "Косовских божура" у Чикагу и околним местима.

Био је то њихов први наступ у Америци који је оживео пуно емоција, како код извођача, тако и код посетилаца.

У емисији говоре глумица Ивана Жигон, млада гусларка Бојана Петковић која је својевремено победила на такмичењу Ја имам таленат, чланови Косовских божура, отац Александар Петровић из храма на Леланду, где су имали први наступ, једна од организатора програма, докторка Мирела Савчић и други.

Бићемо на њиховом првом концерту, у цркви Свети Стеван Дечански, као и на наступу у великој Сали Нове Грачанице, што је за све имало посебан значај.

У наставку ћемо видети прилог о хуманитарној вечери у организацији Наших Срба из Чикага, организације којом руководи Кети Фенслоу. Она ових дана планира да донесе помоћ српским фамилијама на Косову и Метохији, заједно са другим волонтерима.

Реприза емисије је у 02.10.

Уредник Медијске мреже српске дијаспоре је мр Мирјана Раичевић Тасић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара