Србија ће имати највише навијача у Бечу

Почело је Светско првенство у фудбалу у Русији. Тим поводом Магистратско одељење Града Беча МА 23 задужено за привреду, рад и статистику направило је анализу о томе која ће од земаља учесница СП имати највећу подршку из Беча. Статистичари су израчунали да укупно 246.783 становника Беча поседује једно од држављанстава 32 земље чије ће се репрезентације у Русији борити за титулу првака света, а највећу подршку имаће - Србија.

Наиме, у Бечу тренутно живи 77.306 особа са српским држављанством, што репрезентацију Србије чини неприкосновеном, макар када се ради о количини подршке коју ће уживати у главном граду Аустрије, пише у саопштењу Представништва Града Беча у Београду.

На другој позицији ове листе је Немачка са 45.462 држављана у Бечу, а следе Пољска са 42.555 и Хрватска са 22.089, док домаћин СП Русија има тамошњу подршку 15.593 својих држављана.

Противници Србије у групи Е имају далеко мању подршку из Беча: швајцарских држављана је само 1.959, Бразилаца 1.146, а Костариканаца свега 49. Далеко најмању подршку у Бечу имаће репрезентација Панаме. У Бечу живи само 11 панамских држављана, што би ипак било довољно да се састави један репрезентативни тим без резервних играча.

Статистичари нису одолели поређењу вечитих ривала Роналда и Лионела Месија: у овом случају Португалац односи победу, јер има подршку 1.411 својих земљака наспрам равно 200 Аргентинаца који су домицилни у Бечу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво