Crime Stopers Global Solutions представља свој реномирани програм у Србији

Представници организације Crime Stopers Global Solutions, на челу са генералним директором Џоном Ламбом, председником одбора и замеником шефа полицијске службе Шампеин Трој Данијелсом и проф. др Олгом Раваси, саветницом одбора и извршним директором Међународне полицијcке асоцијације аеродрома и лукa (ИнтерПорт полиције), као и једном од оснивача Америчко-српске асоцијације, састали су се у граду Чикагу, како би разговарали о предстојећим међународним састанцима у Србији, Црној Гори и Великој Британији.

"Организација Crime Stopers Global Solutions је веома заинтересована за усвајање нових технологија у полицији и повезивању заједница са нашом платформом за пријављивање криминалних активности, са фокусом на тероризам, трговину људима, трговину оружјем, трговину дрогом и недозвољену трговину", изјавио је председавајући Ламб.

Др Олга Раваси, познати стручњак за безбедност и политику у Сједињеним Америчким Државама, а посебно на Балкану, организовала је обилазак Центра за подршку стратешким одлукама (СДСЦ) у 25. Дистрикту чикашке полиције.

Током посете Округу 25 полиције у Чикагу, истакли су команданта Антонија Ескамила за "изврсно лидерство у борби против насиља". Поручник О'Донел је добио сертификат о признању и захвалио се присутнима у име команданта Ескамила.

Др Раваси је објаснила да су "интригирани начином на који је Одељење полиције у Чикагу користило технологију попут Чотспотера, Ханклаба и анализе информација, како би се створила стратегија на окружном нивоу за борбу против криминала и насиља".

Током обиласка састали су се са Јоелом Варгасом, криминалистичким обавештајним аналитичарем за полицијску службу у Чикагу и Мајклом Томсоном, истраживачким аналитичарем криминалне лабораторије Универзитета у Чикагу.

 

Др Раваси је на крају додала да је за полицијске службе у другим земљама, посебно полицијским одељењима на Балкану, важно да реплицирају рад Одељења полиције у Чикагу, како би се пратила идеја која се у последње време показује као врло успешна.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи