Уговор за отварање студија у Београду за развој анимације

Српски глумац Милош Биковић потписао је 24. маја уговор којим се између његове продуцентске куће "Архангел студио" и руске продуцентске куће "Киноданц" предвиђа отварање студија у Београду, где би било запослено 150 младих људи који би се бавили развојем анимације за филмску индустрију.

Уговор су потписали Биковић испред продуцентске куће "Архангел" и Евгениј Мелентијев испред продуценстке куће "Киноданц", у присуству министра за иновације и технолошки развој Ненада Поповића и члана градског већа Драгомира Петронијевића.

Потписници су унапређење будуће културне сарадње Србије и Русије остварили у оквиру Међународног економског форума у Санкт Петербургу СПИЕФ 2018 који је почео 24, а завршава се 26. маја.

Српску продуцентску кућу "Архангел" основао је Милош Биковић са колегом глумцем, Миодрагом Радоњићем, са циљем промоције културних веза између Србије и Русије кроз кинематографска и телевизијска остварења.

Први пројекат ове продуцентске куће је снимање руске серије "Амбасада" које је успешно реализовано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи