Министар Шарчевић посетио Допунску школу на српском језику на Криту

Када одете из земље и оснујете породицу у средини у којој се не говори српски језик, веома је битно да, поред родитеља, постоји и место где ће ваши малишани учити мамин и(ли) татин матерњи језик. Срећом, у Грчкој постоје допунске школе на српском језику. Једну од њих, на Криту, у Ираклиону, посетио је и српски министар просвете Младен Шарчевић с представницима Амбасаде Републике Србије у Атини.

Почела је да ради пре осам година, а настава се одржава у четири града, и то: Агиос Николаосу, Херсонисосу, Иерапетри и Ираклиону, јавља за Програм за дијаспору Оља Вукосављевић.

Ученици Допунске српске школе и учитељица Вера Мулић, с много труда и љубави припремили су за госте из матице програм добродошлице, у којем су министру показали како уче и раде, али и како се друже и, пре свега, с којим еланом уче српски језик.

Поред песама посвећених домовини, деца су песмом Најлепша је земља моја поручили гостима да, иако у њој нису рођени, воле Србију и да се труде да усвоје културу и традицију српског народа, науче и разумеју историју предака, и буду поносни на порекло.

Обраћајући се деци и њиховим родитељима, министар Младен Шарчевић је нагласио да се матица труди да побољша рад допунских школа у дијаспори, како би деца имала што јаче везе с коренима.

Српски малишани у Грчкој су, каже, веома срећни јер имају две братске отаџбине, које су исте вере и лепо се разумеју и сарађују. Поздрављајући се с ученицима Допунске српске школе на Криту, министар просвете Србије је обећао да ће их поново посетити.

"Будите Срби у души и честити грађани Грчке", поручио им је Младен Шарчевић и пожелео да успешно прође Крос РТС-а, који сваке године организују учитељица Вера Мулић и ученици Допунске српске школе на Криту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво