Јубиларних десет Друштва Срба и пријатеља Србије Берген

Десетогодишњицу постојања, "Друштво Срба и пријатеља Србије Берген" из Норвешке обележиће 26. маја.

Поред музичара који живе у Норвешкој, Јанка Петровића и Петра Јурика који ће свирати акустичне гитаре, наступиће и глумица Милица Шећеров, која је заједно са двојицом колега из Новог Сада тренутно на размени на Факултету за драму у Бергену.

"Милица Шећеров ће такође организовати и глумачке радионице за децу у школи српског језика коју успешно организује наше друштво већ 10 година. Деца припремају приредбу за завршетак школске године, па ће им рад са професиналном глумицом сигурно значити да је припреме", каже за наш програм Добрила Радуловић, секретар Друштва.

Факултет за драму у Бергену је пре неколико година први пут организовао гостовање Сање Крсмановић Тасић са представама О савести и Приче хлеба и крви.

"Наше друштво је приликом организације конзуларног дана у Бергену организовало посету амбасадорке Србије овом факултету. Изузетно нам је драго да је дошло и до студентске размене и надамо се да ће се сарадња наставити. Велику захвалност за континуитет у школским и спротским активностима као могућности да организујемо квалитетне уметничке програме дугујемо општини Берген која нас финансисјски подржава.

Настављамо са хуманитарним радом и сарадњом са другим удружењима и појединцима у Норвешкој. Организујемо нови транспорт вредне опреме из Хаукеланд болнице, надамо се пре летњег распуста", каже за РТС Добрила.

Школа српског језика наставља са радом на јесен. Кошаркашка екипа Отписани наставља да се такмичи следеће сезоне у норвешком првенству, као и на Кошаркашком првенству спрске дијаспоре, од ког су ове године на жалост морали да одустану због изнененадних обавеза неколико играча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво